Facebook Toplu Gönderi Silme Mümkün Mü?

Facebook Toplu Gönderi Silme


Facebook toplu gönderi silme
, kullanıcıların en sık yaşadığı sorunların başında geliyor. Kullanıcı geçmişte paylaştığı gönderileri silmek istediğinde tek tek silmek durumunda kalıyor.

Facebook eski gönderileri toplu silme işlemi tam olarak mümkün değil. Ancak geçmişteki bütün gönderileri tek butona tıklayarak gizleyebilirsiniz. Gizledikten sonra gönderileriniz herkese açık değil, arkadaşlarınıza ve arkadaşlarınızın arkadaşlarına görünür hale gelir. Kısmi olsa da toplu olarak gizleme işlemini yaptıktan sonra tek tek gönderileri silebilirsiniz.

Kesinlikle, görülmesini istemediğiniz gönderileriniz varsa ilk önce gizleyin, daha sonra silin. Çünkü tek tek silmeye çalıştığınızda diğer silinecek gönderileriniz herkes tarafından görünmeye devam edecektir. Toplu gizleme işlemi ile birlikte gönderilerinizi gören kişiler az da olsa kısıtlanmış oluyor.




Facebook Eski Gönderileri Toplu Silme Mümkün Mü?

Bazı üçüncü parti yazılımlarla facebook bütün gönderileri silme işlemi mümkün. Ancak Facebook’un yaptığı güncellemeler sonrasında üçüncü parti yazılımlar işlevini kaybediyor. Bu yazımızda Facebook içerisinde neler yapabiliriz, bunu anlatacağız.

Yukarıda da kısaca belirttiğimiz gibi Facebook’ta eski gönderilerinizi topluca silmenizi sağlayan herhangi bir özellik yok. Fakat topluca gizlemeniz için bir özellik entegre edilmiş. Gizleme özelliğinden yararlanarak, ardından istemediğiniz gönderilerinizi daha az insanın görmesini sağlayarak tek tek silebileceksiniz.



Facebook Toplu Gönderi Silme (Gizleme)

facebook toplu gönderi silme

  • Facebook.com sitesinden hesabınıza giriş yapın. Ardından resimde görüldüğü gibi sağ üst köşedeki ok işaretine tıklayın.
  • Daha sonra aşağıdan “Ayarlar” butonuna tıklayın. Ayarlar sayfası açıldıktan sonra sol menüde yer alan “Gizlilik” sayfasına gidin.


facebook toplu gönderi silme

  • Gizlilik Ayarları sayfasına geldiğinizde “Senin Hareketlerin” başlığı altındaki 3. sırada bulunan ayarın yanındaki butona tıklayın. Yani “Geçmiş Gönderileri Sınırla” butonuna tıklayın.


facebook toplu gönderi silme

  • Tıkladıktan sonra aynı bölümde ikinci bir onay butonu göreceksiniz. Diğer “Geçmiş Gönderileri Sınırla” butonuna tıklayın.


facebook eski gönderileri silme

  • Geçmişte paylaştığınız tüm gönderilerin sadece arkadaşlarınız tarafından ve arkadaşlarınızın tarafından gönderilmesi için onay butonuna basın.


Uyarı: Onay butonuna basıktan sonra tüm gönderilerinizin görünürlülüğü kısıtlanır. Bu işlem geri alınamaz. Bütün gönderileri tekrar herkese açık hale getirmek isterseniz, bu sorunu tek tek düzenleyerek çözebilirsiniz.



Facebook Gönderi Silme Sayfası

Facebook toplu gönderi silme işleminin üçüncü parti yazılımlar dışında manuel bir şekilde yapılması gerektiğini anlatmıştık.

Sizi zaman tünelinde kaybolmadan ve aynı anda daha fazla gönderiyi görerek tek tek silebileceğiniz bir sayfaya yönlendireceğiz.

facebook eski gönderileri silme

  • Sağ üst köşedeki ok işaretine tıklayın ve ardından “Hareketler Dökümü” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfadan sol bölmeden “Gönderiler” kısmına tıklayın.


facebook eski gönderileri silme

  • “Gönderiler” sayfasından herhangi bir gönderinizi silmek için, gönderinin sağ kısmında yer alan kalem simgesine tıklayın.
  • Açılan düzenleme seçeneklerinden “Sil” seçeneğine tıklayın.
  • Bu şekilde zaten toplu halde kısmi de olsa gizlediğiniz gönderilerinizi tek tek silebilirsiniz.
  • Bu sayfanın avantajlarından birisi de, sağ kısımda Facebook’a kayıt olduğunuz bugüne kadarki tüm yılları görebiliyorsunuz. Bu sayede istemediğiniz gönderileri gözden kaçırmadan kurtulabilirsiniz.


Facebook toplu gönderi silme işlemi henüz Facebook tarafından sunulan bir özellik değil. Biraz zahmetli olsa da kurtulmayı düşündüğünüz tüm gönderilerinizi bu şekilde silebilirsiniz.
Paylaş:

Hiç yorum yok

Yorumunuz onay sürecinden sonra yayınlanır.